7 gener, 2019
El Pregó dels Infants - Notícia

Barcelona: Ciutat Amiga de la Infància

Des de l’any 2007, Barcelona va obtenir el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància. És per això, que des d’aleshores treballa en diversos projectes per a assegurar el compliment dels Drets dels Infants, que queden recollits en el pla municipal Focus Infància i Ciutadania 2017-2020.

Com ja sabeu, enguany el Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia porta com a eix la participació. Així, els nens i nenes de la ciutat poden reflexionar sobre els seus espais de decisió en els llocs que freqüenten com casa seva, l’escola i el barri.

L’Ajuntament de Barcelona té també altres projectes al voltant de la participació que podeu consultar aquí. El Pregó dels Infants és una activitat educativa que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana. Així com que s’iniciïn en els processos participatius basats en la coresponsabilitat i la ciutadania activa.

La proposta posa l’èmfasi en el reconeixement dels infants com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tot reflexionant sobre l’exercici dels drets i els compromisos que se’n deriven.

S’anima als infants a analitzar i pensar el dret a la participació des d’una mirada àmplia i reflexionant. A més, també se’ls convida a prendre consciència de la seva importància com a protagonistes en la construcció d’una ciutat.

El 12 de febrer podrem llegir el Pregó a la Plaça Sant Jaume en una trobada magnífica. Us hi esperem!

particiapciofestes