4 octubre, 2019
El Pregó dels Infants - Notícia

Barcelona, ciutat sense cotxes

El Dia Sense Cotxes es va celebrar, una vegada més, a la ciutat de Barcelona. La ciutat comtal va escollir les dates de les Festes de la Mercè per a celebrar aquesta festivitat que busca la neteja dels carrers de la contaminació.

Barcelona se suma a aquesta iniciativa que es du a terme arreu d’Europa. Així, pretén aconseguir la conscienciació dels conductors i conductores sobre una mobilitat més sostenible. Per tal de donar-li un caire festiu, s’han celebrat diverses activitats i jocs a la Via Laietana.

L’objectiu és imaginar i viure en un carrer sense cotxes. Un dels trams està pensat per a tots aquells que somien amb vies tranquil·les, sense soroll, etc. Una catifa de gespa i uns auriculars que reprodueixen els sons de la natura permeten fer-ho realitat durant uns minuts.

També aquells que volen contribuir a omplir de verd la ciutat tenen el seu espai. Diverses entitats han habilitat una zona d’horts urbans amb plantes aromàtiques, per insistir en els beneficis d’estar en contacte directe amb la terra i les plantes. Els que enyoren trepitjar la terra han pogut treure’s l’espineta i passar per una catifa de textures com fulles, sorra i escorces d’arbre.

Aquesta mesura es complementaria amb el projecte de transformació global que ha de fer aquesta artèria per deixar de ser un espai dominat pels cotxes i cedir-lo als veïns, comerciants i vianants. Des de la regidoria de Mobilitat, considera que reduir el volum de cotxes contribuirà a una mobilitat més sostenible, més saludable i més segura.

Podeu llegir-ne més informació aquí.

 https://beteve.cat/mobilitat/dia-sense-cotxes-2019-barcelona/