10 mar, 2020
El Pregó dels Infants - Notícia

El Decàleg dels districtes ja està en marxa!

El Decàleg dels 7 districtes de Barcelona que participen al Pregó dels Infants ja està en marxa. Des de fa un mes, les escoles s’han posat a treballar per elaborar el seu conjunt de propostes. Després de la lectura del Pregó, els infants han pogut analitzar la realitat del seu barri. Així, han pogut veure com és la mobilitat dels carrers propers a l’escola i a casa i fer-hi suggeriments de millora.

A través de les dinàmiques proposades a l’aula, l’alumnat ha pogut veure què és el que cal millorar del seu barri: el transport públic, els carrils bici, el sistema de neteja… Junts han pogut parlar de quines són les millores que proposarien per fer una ciutat més sostenible.

A partir de la setmana que ve, els nens i nenes podran compartir una estona amb les autoritats del Districte. Així, podran llegir-los el que han pensat i fer-los preguntes sobre la seva feina i sobre la mobilitat.

Algunes de les escoles ens han enviat fotografies mentre feien la feina. Com veieu, s’hi han esforçat moltíssim! Han estat a l’aula pensant en el seu camí a l’escola, la manera com es mouen per la ciutat… Fins i tot han sortit al carrer a descobrir i veure de primera mà la realitat del seu entorn!

Us deixem aquí el calendari de les lectures dels Decàlegs:

  • Les Corts: dimarts 17 de març (Seu del Districte)
  • Sarrià-Sant Gervasi: dimecres 18 de març (Teatre de Sarrià)
  • Gràcia: dijous 19 de març (Biblioteca Jaume Fuster)
  • Nou Barris: dilluns 23 de març (Seu del Districte)
  • Sant Andreu: dimarts 24 de març (Espai Josep Bota)
  • Horta-Guinardó: dijous 26 de març (Seu del Districte)
  • Sant Martí: divendres 3 d’abril (Seu del Districte)

decàleg5

decàleg4

decàleg3

decàleg1

decàleg2