25 mar, 2019
El Pregó dels Infants - Notícia

Les seus dels Districtes ens obren les seves portes!

Les seus dels Districtes de Barcelona han obert les seves portes als i les alumnes de Barcelona. Durant aquestes dues últimes setmanes, hem tingut el plaer de visitar les autoritats i conversar amb elles. Després de la lectura del Pregó dels Infants el 12 de febrer, els nens i nenes han treballat en la creació d’un manifest.

El manifest recollia peticions i inquietuds més properes al dia a dia de l’alumnat Així, poden parlar directament de l’entorn de casa seva o l’escola. En els diferents districtes, Regidores i Conselleres han escoltat atentament les idees dels nens i nenes i han pogut explicar també la seva feina pel Districte.

En tots els casos, les idees dels infants han estat recollides pels i les governants i han donat eines per tal que puguin participar en les decisions que es prenen al Districte dia rere dia. Dins totes les propostes, els infants coincideixen en què volen una Barcelona més segura i sostenible. Les peticions vetllen per un control més exhaustiu de la circulació de vehicles, més eines per al reciclatge i més parcs per tal d’oxigenar la ciutat.

A més, a nivell de participació, proposen que existeixin bústies a les escoles per tal de poder recollir idees i propostes i portar-les al Districte. Proposen també instal·lar intèrfons al carrer per avisar de problemes que es puguin trobar. Fins i tot, busquen la creeació d’una línia de WhatsApp per tal d’assegurar una comunicació directa!

Moltes gràcies a les escoles i autoritats per a la participació, hem après moltíssim amb vosaltres!

Us en deixem algunes imatges:

manifest4 manifest3 manifest2 manifest1