12 octubre, 2018
El Pregó dels Infants - Notícia

Engeguem motors amb el Pregó dels Infants del 2019!

Des de ja fa unes setmanes, l’edició d’enguany del Pregó dels Infants ja ha engegat motors. Les escoles ja estan inscrits i l’equip ja s’ha reunit amb el professorat que coordinarà el projecte d’enguany. Les piles estan carregades, i ja estem en marxa!

Per començar, us fem arribar la guia didàctica del curs 2018-2019, que us servirà per a saber més sobre el projecte i conèixer els seus principals objectius i metolodogies. A més, també podreu trobar-hi el programa de les activitats i moltes altres coses que us serviran per a familiaritzar-vos amb la temàtica d’aquest any. Us recordem que aquesta és el dret a la participació en les seves múltiples formes.

L’activitat s’inicia a l’inici del curs i té diverses fases que es poden trobar al calendari. La primera fase a l’aula consisteix en un treball previ de l’alumnat en què els nens i les nenes descobreixen els conceptes, reflexionen, dialoguen i debaten sobre els seus drets i deures. En aquesta, se’ls presenta sobretot el dert a la participació. Després, hi ha la jornada de l’encàrrec del Pregó, en què els infants es reuniran al CEM Mar Bella per a jugar i trobar-se. Al final, rebran una visita ben especial que els hi farà  Aquesta trobada serà el dimarts 20 de novembre durant tot el matí, i de ben segur qu tots i totes passarem una molt bona estona! Us deixem un vídeo amb les imatges de l’any passat:

Després d’aquesta trobada, els infants ja tindran la feinada d’elaborar el Pregó que donarà inici a les Festes de Santa Eulàlia de la ciutat de Barcelona de l’any 2019. I això no s’acaba aquí, després tots i totes tindran l’oportunitat de llegir el seu Manifest i Pregó davant les autoritats dels diferents districtes de la ciutat. Així, s’aconsegueix que se sentin partícips de la vida del seu barri i que creguin en què la seva veu és escoltada.

Anirem penjant notícies del Pregó dels Infants al llarg del curs, així que no dubteu de subscriure-us al blog!