29 gener, 2019
El Pregó dels Infants - Notícia

Les festes de Santa Eulàlia: la festa dels Gegants i les Gegantes

Les festes de Santa Eulàlia s’acosten i ja comencem a saber notícies del seu programa!

Aquest any els Gegants Nous de la Casa de la Caritat o del Corpus celebren el seu centenari. Els seus companys, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat, 160 anys. Per això ambdues parelles són les protagonistes de l’exposició ‘Gegants de Corpus vs Gegants de Carnaval’ que es podrà veure als baixos del palau de la Virreina del 2 al 10 de febrer.

La mostra estarà formada per peces vingudes de tot Catalunya que, igual que les seves companyes barcelonines, representen d’una manera o altra a aquestes festes. Així per la part de Corpus hi haurà els Gegants d’Igualada, els Gegants del Corpus de Castelló i uns dels gegants més antics de Catalunya: els de Montblanc, que vindran acompanyats dels seus capgrossos. La mostra es completarà amb les dues parelles dels Gegants Vells de Solsona i les dues parelles dels Gegants Bojos, construïts expressament per participar en el carnaval solsoní.

Si voleu veure  aquests gegants i gegantes en moviment, us haureu d’esperar fins al diumenge 10 de febrer a la tarda. Aquest dia, en plenes festes de Santa Eulàlia, sortiran en cercavila pels carrers del centre de Barcelona. A les 17.00 la comitiva arrencarà des del Palau de la Virreina i baixaran per la Rambla fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Allà a les 18.00 faran una mostra de balls. I una vegada acabats, desfaran el recorregut de la cercavila per tornar al palau de la Virreina, on han estat exposats tots aquests dies.