12 setembre, 2019
El Pregó dels Infants - Notícia

Setmana Europea de la Mobilitat 2019

La Setmana Europea de la Mobilitat i les festes de la Mercè arriben aquest mes de setembre. Aquest any, ambdues celebracions tornen a coincidir i es proposa, novament, compartir activitats. El pròxim 22 de setembre, el Dia sense Cotxes ocuparà de nou la via Laietana.

Del 16 al 22 de setembre, Barcelona se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses. L’objectiu és millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat. La mobilitat sostenible esdevé l’eix principal d’una reivindicació.

La festa inclou aspectes clau en la millora de la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona com és la pacificació de l’espai públic. Durant la Setmana es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada.

Aquesta edició 2019 aterra amb el lema “Camina amb nosaltres!“. Així, ens anima a moure’ns a peu, ja que d’aquest mitjà de desplaçament se’n deriven diversos beneficis. No només per a la salut i per al medi ambient, sinó també és més econòmic, equitatiu i eficient.

Cada dia, a Barcelona, es fan al voltant de 2,5 milions de desplaçaments a peu, fet que representa més del 30% del total de desplaçaments de la ciutat.

CAMINEM JUNTES!