Funcionament

L鈥檃ctivitat t茅 sis fases que pots veure al聽calendari

Fase 1. Inscripcions i formaci贸 docent

Per a tots els i les docents interessades a聽participar en el programa educatiu 鈥淓l preg贸 dels Infants a les festes de Santa Eul脿lia鈥, es convocar脿 una sessi贸 informativa pr猫via a la inscripci贸.

La聽inscripci贸聽dels centres es fa聽a trav茅s del聽Programa d鈥檃ctivitats escolars (PAE)聽gestionat per聽l鈥橧nstitut Municipal d鈥橢ducaci贸 de Barcelona (IMEB).

El projecte s'inicia i finalitza amb una jornada formativa (2 jornades en total) per al profesorat de les escoles participants. Aquestes sessions tenen el reconeixement del Consorci d'Educaci贸 de Barcelona.

Tot el material did脿ctic聽que es genera per les formacions es posa al el聽banc de recursos de la web a disposici贸 dels centres educatius.

Fase 2. Tema i eixos: el treball a l鈥檃ula

El tema a treballar sempre est脿 vinculat als drets dels infants. A partir d鈥檃qu铆 es determinen diferents eixos que serveixen per orientar tot el projecte.

Durant els mesos d鈥檕ctubre i novembre,聽l鈥檃lumnat treballa el tema i els eixos聽a聽l鈥檃ula. En aquestes sessions els nens i les nenes descobreixen els conceptes, reflexionen, dialoguen i debaten sobre els seus drets i deures.

Fase 3. Enc脿rrec del preg贸

A finals de novembre es desenvolupa l鈥acte oficial de l鈥檈nc脿rrec del preg贸. En aquest acte els infants es coneixen personalment i l'alcaldessa els encarrega l'elaboraci贸 del preg贸 de les festes d'hivern de la ciutat.

Fase 4. Elaboraci贸 del preg贸

Durant els mesos de desembre a gener totes les escoles treballen conjuntament per crear els versos del preg贸.

Aquest proc茅s es duu a terme a les aules de cada centre i compta amb el suport de l'oficina t猫cnica. Per tal de facilitar la comunicaci贸 entre les escoles, visibilitzar la feina feta i fomentar el debat entre els infants es posa a disposici贸 dels centres els diferents elements digitals i de comunicaci贸 tecnol貌gica de qu猫 es disposa.

Aquest treball cooperatiu es veu reflectit i enfortit a l'apartat Dia a dia del web elpregodelsinfants.cat, les xarxes socials del Preg贸 i per l'oficina t猫cnica.

Fase 5. La lectura del preg贸

La lectura del preg贸 es fa聽p煤blicament聽davant les聽autoritats聽i la ciutadania.聽Hi assisteixen l鈥檃lumnat de tots els centres participants en el programa i altres membres de la comunitat educativa que hi tinguin inter猫s.

Els infants transmeten a les autoritats les seves聽propostes i compromisos聽per tal de millorar la ciutat i la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

Com qualsevol altre preg贸, aquesta lectura 茅s el聽tret de sortida de la聽festa major d鈥檋ivern聽de la ciutat.

Fase 6. Lectura del dec脿leg a les Seus del Districte

Tot just despr茅s de la lectura del preg贸, es fa l鈥櫭簂tima activitat:聽la creaci贸 d鈥檜n dec脿leg col路laboratiu per part de les escoles de cada districte.

Per mostrar aquest treball,聽es fa una trobada entre els i les representants pol铆tics dels diferents districtes i les escoles聽on es comparteixen les propostes de millora dels infants recollides al dec脿leg.

Podeu consultar el calendari fent clic aqu铆 .

Segueix-nos

El Preg贸 a les xarxes

Configuraci贸 de Cookies


Tancar M茅s informaci贸